Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 57 | newer

  0 0

  Viiksistään ja munanmuotoisesta päästään tunnetun belgialaissyntyisen etsivän, Hercule Poirot'n, historia on saavuttamassa yhtä merkittävistä rajapyykeistään. Poirot'a vuodesta 1989 asti tv-sarjoissa ja elokuvissa näytellyt David Suchet ilmoitti jo viime vuonna jättävänsä ikonisen hahmon. Nyt BBC on antanut lisätietoja Suchetin Poirot-sarjan päättämisestä.

  Suchetin 13. ja viimeinen Poirot-kausi vie mestarietsivän myös itse hänen luojansa, kirjailija Agatha Christien entiseen taloon. Eteläisessä Englannissa, Devonissa, sijaitsevan kermanvärisen Greenwayn ja sen puutarhan tiedetään toimineen kirjailijan inspiraation lähteenä muutamaankin otteeseen. Uuden tuotantokauden jaksoa Dead Man's Folly (suom. Kuolleen miehen huvimaja), on kuvattu Greenwayssä. Mikään muu paikka tuskin olisi vetänyt vertoja kyseisen tarinan kuvausmiljööksi, sillä Christien pohjakertomuksen, jonka hän kirjoitti vuonna 1956, on katsottu sijoittuvan juuri sinne.

  Viimeinen Poirot-rupeama sisältää ITV:n tiedotteiden mukaan kaikkiaan viisi jaksoa, joihin edellisen lisäksi kuuluvat Labour of Hercules (Herculeen urotyöt), The Big Four (Neljä suurta), Elephants Can Remember (Norsun muisti) ja päätösjakso Curtain (Esirippu). Kuin viimeisen kauden kunniaksi aiemmin Suchetin rinnalla Poirot-sarjassa nähty Hugh Fraser tekee myös paluun rooliinsa kapteeni Hastingsina. Sarjan tekijät ovat lupailleet lopetuksesta dramaattista ja tunteita herättävää. Sitä on enteillyt myös David Suchetin kommentti viime vuodelta.

  - Tuntuu kuin olisin saavuttanut unelman, mutta olen myös liikuttunut, koska joudun sanomaan oikeat jäähyväiset [Poirot'lle], yli 70:ssä mysteerissä hahmoa näytellyt Suchet totesi tuolloin.

  YLE ei ole vielä ilmoittanut, milloin uusimmat Poirot-tapaukset esitetään sen kanavilla.


  Kuva: ITV


  0 0

  Lastenkirjaklassikko Pikku prinssi muokataan jälleen kerran elokuvan muotoon. The Hollywood Reporter kertoo tuoreeltaan, että klassikon uusi leffaversio on tähtiä täynnä ja sen ohjaajankaan meriittilistaa ei tarvitse häpeillä. Ohjaaja Mark Osbornen filmografia, jossa on niin Paavo Pesusieni -elokuvaa, Kung Fu Panda -animaatiokomediaa kuin kulttikoomikko "Weird Al" Yankovic -tuotantoja, antanee jonkinlaista osviittaa tulevan elokuvan tyylistä.

  Pikku prinssi, joka julkaistiin ranskalaiselta lentäjä Antoine de Saint-Exupéryltä 1943 - vuotta ennen hänen katoamistaan tiedustelulennolla - kertoo tähdellä asuvasta pojasta. Filosofisuudestaan kuulu teos kuljettaa poikaa, Pikku prinssiä, toisille tähdille sekä Maahan, joiden asukkaisiin hän tutustuu. Prinssin tie vie myös kirjan kertojan, eli Saint-Exupéryn luo Saharaan, jonne kirjailija-lentäjä on jäänyt jumiin lentokoneensa oikuttelujen johdosta.

  Tulevassa elokuvassa tarinan kertojana kuullaan Jeff Bridgesiä (Big Lebowski, Kova kuin kivi). Miestä itseään ei elokuvassa nähdä, sillä leffa on ComingSoon.netin mukaan tarkoitus luoda 3D-animaatioksi. Muita Pikku prinssiin kiinnitettyjä näyttelijöitä ovat hiljattain Ozin velhona liehunut James Franco, laulajatarlegenda Édith Piafin roolista Oscarilla palkittu Marion Cotillard, uusimpien Sherlock Holmes -elokuvien Irene Adler eli Rachel McAdams ja mm. Che Guevaraa Steven Soderberghin kaksiosaisessa biografiajärkäleessä näytellyt Benicio Del Toro. Heidän roolihahmojaan Pikku prinssissä ei ole vielä paljastettu, mutta ne tulevat ilmi luultavasti viimeistään ensi vuonna, jolloin ComingSoon.net uumoilee elokuvan saapuvan teattereihin.


  Kuva: К.Е.Сергеев/ Saint-Exupéry


  0 0


  Jos haaveilet oman elokuvan tekemisestä, käsikirjoituksestahan se lähtee. Maailmanlaajuisesti operoivaan verkkokauppa Amazoniin kytköksissä oleva Amazon Studios on ilmoittanut tarjoavansa aloittelijoille - ja miksei muillekin - apua asiassa. Se on julkaissut nyt beta-version työkalusta, jolla jokainen voi luoda kuvakäsikirjoituksen omasta käsikirjoituksestaan näppärästi ja ilmaiseksi.

  Amazon Studiosin tarjoama apuohjelma kantaa yksinkertaisesti nimeä Amazon Storyteller. Kun käsikirjoitus ladataan siihen, ohjelma antaa käyttöön valmiita luonnoksia henkilöistä ja paikoista, joita yhdistelemällä ja muokkaamalla kuka tahansa pystyy tekemään ammattimaiselta näyttävän kuvakäsikirjoituksen. Tätä elokuvantekijät sitten voivat käyttää ohjenuoranaan elokuvaa kuvattaessa ja leikattaessa.

  Ohjelma ilmaisuus selittyy pitkälti sillä, että Amazon Studios varaa oikeuden käyttää siihen ladattuja käsikirjoituksia omaan käyttöönsä: (englanniksi kirjoitetut) käsikirjoitukset luetaan 45 päivän sisällä Amazon Studiosin palkkaamin voimin ja teksteistä on mahdollista saada myös palautetta. Jos käsikirjoituksen lukija katsoo, että tarina toimii ja aihe on mahtava, se etenee Amazon Studiosin tuotantolistalle. Jos näin ei käy, tekstin oikeudet palaavat kirjoittajalle itselleen ja hän on vapaa tekemään sille mitä haluaa.

  Amazon Studiosin tuoreimpia projekteja ovat mm. Yhdysvaltain senaatin ympärillä pyörivä Alpha House (mukana mm. John Goodman) ja nörttidraama Betas. Kaikkia tuotantoyhtiön sarjoja ja elokuvia voi katsoa verkon kautta Amazon Prime Instant Video -palvelusta, joka sekin on osa Amazon-verkkokauppaa. Suomessa kyseinen palvelu ei ole vielä virallisesti ollut saatavilla.


  0 0

  Terminator-tieteiselokuvien sarja on laajentumassa melkein samaa tahtia kuin Die Hard -toimintaelokuvien jatkumo. The Wrapin saamien tietojen perusteella Paramount Pictures neuvottelee viidennen Terminator-rainan levitysoikeuksista. Arnold Schwarzenegger, Terminaattori itse, vahvisti jo kuukausia sitten Screenrant.com:in mukaan näyttelevänsä (/näyttäytyvänsä?) tässäkin elokuvassa.

  Iso-Arska on paljastanut tällä viikolla fanisivustonsa haastattelussaTerminator 5 -tuotannon kameroiden alkavan pyöriä tammikuussa 2014. Samalla hän puhkui intoa paluusta megarooliinsa:
  - Olen todella mielissäni, että studiot haluavat minut Terminator 5:een ja eritoten Terminaattoriksi, tähti sanaili faneilleen.
  Laeta Kalogridisin (Suljettu saari) ja Patrick Lussierin (Drive Angry) kirjoittama leffan käsikirjoitus on kuitenkin mysteeri. Tästä parivaljakosta ensimmäisellä on pidempi kokemus käsikirjoittamisesta, mutta jälkimmäinen on luonut uransa aiemmin pääasiassa leikkaajana.

  Paljonko Kalogridisin ja Lussierin tekstissä ollaan samoilla jäljillä kuin Terminator 5:een aiemmin kynäillyssä hahmotelmassa - tästä ei ole kenelläkään virallista tietoa. Kyseinen hahmotelma, jota tekivät robottirainaputken aloittajinakin toimineet James Cameron ja William Wisher Jr., olisi suonut paluun myös kovismutsi Sarah Connorille ja tulevaisuuden taistelija Kyle Reeselle. Uuteen käsikirjoitukseen liittyen esimerkiksi Linda Hamiltonin paluusta Sarahiksi ei ole vielä esim. tuotantoyhtiöiden Annapurna Pictures ja Skydance Productions puolelta vihjattu sanallakaan.

  Terminator 5 on lisäksi yhä vielä ilman ohjaajaa. Projektiin aiemmin linkitetty Justin Lin (Fast & Furious 5 ja 6) jättäytyi siitä muiden elokuvaprojektiensa takia, eikä hänen mahdollista korvaajaansa ole hiiskuttu julkisuuteen. Useampi lähde tietää kuitenkin kertoa, että Lin olisi luvannut harkita Terminator 5:n ohjaamista vielä, mikäli aikataulut osuvat kohdilleen.


  Kuva: Terminator 3: Koneiden kapina/ Nordisk Film


  0 0

  Paremmin näyttelijänä tunnettu Gary Oldman on aikeissa palata ohjaajan rooliin. Mm. Christopher Nolanin Batman-trilogian komisario Gordonina ja Oscar-ehdiokkuudenkin tuoneesta osastaan vakoiluleffassa Pappi lukkari talonpoikavakooja muistettu Oldman on lisäksi uuden elokuvansa käsikirjoittaja. Tässä järjestelyssä ei ole Oldmanille paljon uutta, sillä hän toimi myös ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan pitkän fiktioelokuvansa käsikirjoittaja-ohjaajana jo 1990-luvun lopussa.

  Oldmanin uusi elokuvaprojekti, josta The Wrap sai vihiä pari päivää sitten, ammentaa tositapahtumista vielä enemmän kuin hänen ensimmäisensä, juoppodraama Erään perheen elämästä. Flying Horse -työnimen saanut leffa kertoo Oldmanin maanmiehestä, valokuvaaja Eadweard Muybridgestä. Nimi tullee kuvasarjasta, johon Muybridge taltioi juoksevan hevosen liikkeet 1800-luvulla, ennen elokuvakameran ja liikkuvan kuvan varsinaista keksimistä. Hän teki maisemakuvauksen ohella runsaasti vastaavanlaisia kuvasarjoja, mutta leffa kertonee enimmäkseen muusta. Muybridgeä vaadittiin nimittäin tilille murhasta mustasukkaisuusdraaman päätteeksi.

  Screenrant.com:in mukaan Flying Horsessä nähtäisiin Oldmanin vanhoja työkavereita: Ralph Fiennes (mm. Englantilainen potilas) Muybridgenä ja edelleen huimassa nousussa oleva Benedict Cumberbatch (Star Trek Into Darkness) tämän aseen eteen joutuvana teatterikriitikkona. Käsikirjoittaja-ohjaaja Oldman puolestaan saattaa vetää ylleen Muybridgeä syyttävän asianajajan vermeet.

  Erään perheen elämästä keräsi aikanaan kriitikoilta paljon kehuja. Oldman itse on kertonut tehneensä esikoisrainansa kyllästyttyään elokuvateollisuuden tuotteisiin, jotka tuntuivat olevan vain toistensa kopioita. Näyttelijän viimeisin pitempi ohjaustyö on (ehkä hiukan yllättäen) laulaja-kitaristi Jack Whiten keikkataltiointi viime vuodelta. Youtubesta löytyy kulissien takaista matskua ko. projektista.


  Kuva: Yön ritari, Warner Bros. 2008


  0 0

  Ensimmäisen Disney-yhtiöiden tuottaman Tähtien sodan jatko-osan, Episodi VII:n, tiimoilta on tullut julki uutta tietoa. Tunnetun roolitussivusto Breakdownservices.com:in listoilla on julkaistu ilmoitus, jossa haetaan näyttelijöitä kyseiseen elokuvaan. Ilmoituksen havaitsivat ensin Schmoesknow.com-sivuston ylläpitäjät, mutta myös usea muu varteenotettavampi lähde (mm. Screenrant.com) on roolituskutsun noteerannut, joten se ei välttämättä ole pelkkä huhu.

  Episodi VII:n hahmogalleriaan kuuluvat roolituskutsun mukaan seuraavat henkilöt:

  1. n. 20-vuotias nokkela ja älykäs mies, joka on urheilullinen muttei tavanomaisen komea
  2. n. 20-vuotias tai vanhempi mies, joka on urheilullinen, komea ja uskollinen
  3. lähes 20-vuotias, itsenäinen, huumorintajuinen ja urheilullinen nainen
  4. lähes 20-vuotias nainen, joka on kova, älykäs ja urheilullinen
  5. n. 30-vuotias mies, älykkö
  6. n. 40-vuotias mies, sotilaallinen kaveri, eli myös fyysisesti hyvässä kunnossa
  7. n. 70-vuotias mies, kova kaveri, jolla on vahvat mielipiteet

  Näistä hahmoista ei toistaiseksi ole enempää tietoa. Episodi VII:n pitäisi mm. Deadline.com:in mukaan tuoda valkokankaalle lisäksi vanhan Tähtien sota -trilogian suosikit, prinsessa Leia (Carrie Fisher), Han Solo (Harrison Ford) ja Luke Skywalker (Mark Hamill). Kirsikkana kakun päällä: kaikkiin aiempiin Tähtien sota -elokuviin musiikin säveltänyt John Williams on neuvotellut ohjaaja J.J. Abramsin kanssa uuden elokuvan sävellystyöstä ja näyttää siltä, että Williams on hänkin palaamassa vanhaan rooliinsa. Elokuvan juoni on edelleen hämärän peitossa, joskin siitä on esitetty useita arvailuja ja väitteitä. Nyt julkaistu hahmojoukko saattaa kuitenkin auttaa arvailussa.

  Tähtien sota -franchisen Disneylle myynyt George Lucas on hiljan Access Hollywoodille antamassaan haastattelussa todennut, ettei uusinta elokuvaa luotsaava J.J Abrams ole kysellyt häneltä vielä apua.

  - Olen varma, että hän lähestyy minua, jos hänellä on kysyttävää, Lucas totesi ja näin ollen ainakin hän vaikuttaa olettavan kaiken sujuvan Episodi VII:n kohdalla hyvin. Elokuvan kuvaukset käynnistyvät ensi vuonna ja sen on tarkoitus saapua teattereihin vuonna 2015.


  Kuva: Twentieth Century Fox/ 2012: Star Wars: Episodi I - Pimeä uhka


  0 0

  Viime keskiviikkona Italiassa kuolleen Sopranos-sarjan tähden, James Gandolfinin, ruumis on lennätetty takaisin näyttelijän kotimaahan, Yhdysvaltoihin. Hänen hautajaisensa järjestetään New Yorkissa torstaina. Gandolfini, joka oli kutsuttu vieraaksi Taorminan elokuvafestivaaleille, menehtyi uutistoimisto Reutersin mukaan sydänkohtaukseen hotellissaan ennen kuin hän ehti filmijuhlille. Hän oli kuollessaan 51-vuotias.

  Vaikka Gandolfini muistetaan erityisesti vuodesta 1999 vuoteen 2007 jatkuneen mafiaperheen arkea kuvanneen Sopranosin pääosasta, näyttelijä itse arveli Tony Sopranon rooliin haetun aivan toisenlaista henkilöä - komeampaa ja mafiosomaisempaa. Gandolfinille kyseinen sarja oli ponnahduslauta parempiin rooleihin. Aikanaan mm. Geena Davis -draamakomedia Angiessa ja Get Shorty - hyvä pätkä -gangsterikomediassa sivuosissa näytellyt Gandolfini päätyi sittemmin mm. merkittävään osaan Coen-veljesten mustalla huumorilla kyllästetyssä film noir -elokuvassa Mies joka ei ollut siellä ja Oscar-ehdokkaana mm. parhaan elokuvan kategoriassa olleeseen Zero Dark Thirty -terroristijahtikuvaukseen. Hän lainasi myös ääntään yhdelle pienen Max-pojan kohtaamalle hirviölle satukirjasovituksessa Hassut hurjat hirviöt.

  James Gandolfinin piti Fox Newsin mukaan näytellä seuraavaksi mm. HBO-elokuvassa Eating With The Enemy, jossa hän olisi lainannut olemustaan vakoilukuvioissa pyörivälle ravintolayrittäjälle. Gandolfini oli myös neuvotellut osasta Steve Carellin (40 v. ja neitsyt) vastapuolena kahdesta kilpailevasta paleontologista kertovassa HBO-komediassa Bone Wars. Tähti ehti ennen äkillistä menehtymistään tehdä osuutensa rikoselokuvaan Animal Rescue, jota tähdittää myös Tom Hardy (Yön ritarin paluu) sekä ensi vuonna ensi-iltansa saavaan komediaan Enough Said.


  Kuva: Zero Dark Thirty © 2012 Universal Pictures All Rights Reserved


  0 0

  Juuri ensi-iltansa saaneessa Teräsmies-elokuvassa Man of Steel"Teriksen" isää näyttelevä Russell Crowe on ajautunut kummaan tilanteeseen. Tähti kertoi vastikään News Limitedin haastattattelussa, ettei hän ole onnistunut saamaan kotimaansa Australian kansalaisuutta. Tästä huolimatta siellä pidetään mielellään häntä yhtenä maan omista menestyjistä, mistä kielii mm. Crowen nostaminen paikallisen postimerkkikuvituksen osaksi näyttelijän voitettua Oscarin elokuvasta Gladiaattori ja myös myöhemmin.

  Crowe, joka on syntyjään Uudesta-Seelannista, on asunut ja työskennellyt Australiassa liki 40 vuotta. Maan hallituksen tekemien maahanmuuttolakien muutosten myötä hän ei kuitenkaan ole virallisesti australialainen. Laki edellyttää, että maan kansalaisuuden haluava olisi Australiassa tiettynä aikana, mutta Crowen kuvausmatkat Australian rajojen ulkopuolelle ovat nousseet tässä esteeksi. Ironista kyllä, yksi näistä pitkistä matkoista oli Gladiaattorin tekeminen.

  Näyttelijä myöntää tilanteen olevan hankala, sillä hän ei myöskään saa äänestää kotimaassaan puuttuvan kansalaisuuden takia. Toisaalta hänen kumpikin poikansa ovat australialaisia.

  - Jos matkoilla tapahtuu jotakin, joudumme käyttämään kahta eri suurlähetystöä, Crowe toteaa.


  Kuva: Eva Rinaldi


  0 0

  Sarjakuvapappa itse, Stan Lee, on avannut sanaisen arkkunsa Marvelin tulevien sarjakuvapohjaisten elokuvien osalta. Flickering Mythissä julkaistulla haastatteluvideolla mm. Hulk-, Hämähäkkimies- ja Avengers-sarjakuvistaan tuttu Lee toteaa, että studiot työstävät aktiivisesti ainakin Tohtori Outo- ja Musta Pantteri -elokuvia. Näistä kahdesta, eli alkuperäisiltä nimiltään Doctor Strangesta ja Black Pantherista, on pitkään kuultu huhuja, mutta viralliset tiedotteet ovat olleet vähäisempiä.

  Samaisessa haastattelussa Lee huomauttaa silti myös, ettei hän ole enää mukana näihin elokuviin liittyvässä päätöksenteossa. Mutta hänellä on vahva näkemys studioiden väestä:

  - He ovat näiden tarinoiden faneja, kuten tekin ja he yrittävät miettiä, mitä te ja he haluaisitte nähdä seuraavaksi, Lee kertoo.

  Tältä pohjalta vaikuttaa siltä, että Wakandan hallitisija, mystisiä voimia omaava T'Challa eli Musta Pantteri ja salatieteiden mestari Tohtori Outo olisivat mukana Marvelin ja Disneyn leffaproduktioissa vuosille 2016 ja 2017. Studiot ilmoittivat jo runsas pari viikkoa sitten kahdesta nimeämättömästä supersankarielokuvasta, jotka seuraisivat noina vuosina mm. Avengers-elokuvan jatko-osaa ja Ant-Man -filmatisointia.

  Vielä tällä haavaa ei ole mitään varmaa tietoa siitä, kuka lopulta kirjoittaa näiden elokuvien käsikirjoitukset, saati kuka puolestaan ohjaa ne tai keitä näyttelijöitä niihin kiinnitetään. Ainakin Vin Dieseliä (Riddickin aikakirja, Fast Five) on näyttelijän mukaan kosiskeltu Marvelille, mutta neuvotteliko lihaskimppu kuitenkin roolista vaikkapa vuonna 2015 julkaistavassa Ant-Manissa, sitä ei ole paljastettu. Koska kaikkein mainittujen elokuvien valmistumiseen kuluu joka tapauksessa aikaa, varmaa on vasta vain se, ettei mikään ole varmaa.


  0 0

  Hollywoodin ihmemaailmassa ovat mustat pilvet nousseet taivaalle - ainakin The Butler -elokuvan tekijöille. Merkittäviä näyttelijöitä (mm. Forest Whitaker, Alan Rickman, Jane Fonda ja Robin Williams) vilisevä ja Oscar-mittelöissäkin menestyneen Precious-elokuvan ohjanneen Lee Danielsin luotsaama The Butler on tällä viikolla joutunut kiivaan nimikiistan uhriksi. Vaikka The Butler ei ehkä kuulosta kovin ongelmalliselta nimeltä, elokuvan takana oleva The Weinstein Company saattaa joutua vaihtamaan sen liki sata vuotta sitten julkaistun mykkäelokuvan takia.

  Kiistan toinen osapuoli, Warner Bros. on toisen, jo vuonna 1916 julkaistun The Butler-leffan oikeuksien omistaja. Warner Bros. on vetänyt tai ainakin esittää vetäneensä vähintään kikherneen kokoisen herneen nenäänsä, koska The Weinstein Company aikoo julkaista uutukaisensa samalla nimellä. The Weinstein Companynkin elokuvan nimi tosin on perusteltu, koska heidän rainansa kertoo Yhdysvaltain kahdeksaa eri presidenttiä palvelleesta hovimestari Cecil Gainesista. The Hollywood Reporterin mukaan The Weinstein Company joutuu maksamaan jatkossa 25 000 dollaria päivältä, mikäli se jatkaa palvelijatarinansa markkinointia The Butler -nimellä.

  34 vuotta Valkoisessa talossa palvelleen hovimestarin elämänkertaelokuvan tekijöitä edustava David Glasser on kertonut, että heidän yhtiöllään oli alkujaan hyväksyntä Warnerilta nimen käyttöön. Hänen mukaansa mutkia matkaan tuli kuitenkin sinä vaiheessa kun yhtiöiden välillä ryhdyttiin tekemään myös muita sopimuksia. Motion Pictures Association of America eli MPAA, jonka vastuualueeseen kuuluvat myös elokuvien nimien valvonta, on kuitenkin tiedottanut, ettei uuden The Butlerin nimelle annettu heiltä lupaa - jotta suuri yleisö ei sekoittaisi sitä varhaisemman lyhytelokuvan kanssa. EW:n mukaan The Weinstein Company joutuu nyt siis miettimään draamarainalleen uuden nimen, vaikka jopa ohjaaja ja käsikirjoittaja Daniels on ajatusta vastaan.

  Kuva: The Weinstein Company

  0 0
 • 07/15/13--21:09: Takapakkia 3D:lle
 • 3D:n piti olla seuraava suuri aluevaltaus myös television puolella, mutta nyt tämän keksinnön tulevaisuus näyttää olemattomalta. Televisioyhtiöistä mm. BBC on parin vuoden ajan lähettänyt 3D-lähetyksiä, mutta nyt se on ilmoittanut lopettavansa kyseisen kokeilunsa. Suositun brittiläisen tieteissarja Doctor Whon juhlaepisodi tulee yhtiön mukaan olemaan yksi sen viimeisistä 3D-ohjelmista.

  BBC:n 3D-tuotannon johtaja Kim Shillinglawin mukaan kolmiulotteiset lähetykset eivät ole olleet toivotun kaltainen menestys kaikkien heidän katsojaryhmiensä keskuudessa. The Independent kertoo, että yhtiö aloitti 3D-kokeilunsa lisätäkseen kolmiulotteisia lähetyksiä varten suunniteltujen uutuustelevisioden myyntiä. Jos historia olisi toistanut itseään, nämä laitteet ja lähetykset olisi otettu vastaan yhtä mieluusti kuin väritelevisiot ja -ohjelmat aikoinaan.

  BBC:n tapaan urheilukanava ESPN, joka operoi Yhdysvalloissa, on päätynyt lopettamaan 3D-lähetyksensä. Mielenkiinto kotikatsomoissa nähtäviä 3D-ohjelmia kohtaan ei ole ollut tarpeeksi suurta, koska valtaosa yleisöstä pitää teknologiaa hankalana. BBC:n Shillinglaw arvelee, että elokuvateattereissa teknologia toimii, koska ihmiset voivat keskittyä teatterin hämärässä paremmin yhteen asiaan. Kotioloissa nykyisten 3D-ohjelmien katsomiseen vaaditut erikoislasit aiheuttavat liikaa vaivaa.

  Voidaan myös kysyä, onko tarjottu ohjelmasisältö ollut uuden televisiovastaanottimen hinnan tasoista; vaikka BBC lähetti kotimaansa isännöimät olympialaiset halukkaille 3D-formaatissa, kokeiluasteen ohjelmisto ei välttämättä ole muuten ollut kovin runsasta saati kiinnostavaa. Katsojat ovat lisäksi valittaneet 3D-ohjelmien visuaalisesta annista - esimerkiksi kaukaa kuvatut laajemmat kuvat eivät joidenkin mielestä kolmiulotteisessa ruudussa näytä yhtään sen paremmilta kuin tavallisessakaan ruudussa.

  BBC:n tietojen mukaan Yhdysvalloissa 3D-vastaanottimiaan katselee maan väkilukuun suhteutettuna vaivainen 120 000 ihmisen joukko. Iso-Britannian vastaavaa lukua ei yhtiö ole kertonut, mutta The Independent tietää saarivaltion 1,5 miljoonan kotitalouden ainakin omistavan kyseistä teknologiaa tukevan töllöttimen. Katsojakunta on kuitenkin hyvin kirjavaa: The Register muistuttaa, että jopa 13 000 brittitalouksista omistaa edelleen 1950-luvun tyyliin ehdan mustavalkotelkkarin.


  Kuva: Snaily, Zir & Z.E


  0 0
 • 07/15/13--21:09: Del Toro negatiivisena
 • Punaisesta nyrkistään tuttu Hellboy on Mike Mignolan sarjakuvien lisäksi ehtinyt esiintyä jo kahdessa Guillermo del Toron ohjaamassa elokuvassa (Hellboy, Hellboy 2: Kultainen armeija). Leffasarjalle on odotettu yleisön keskuudessa lisää jatkoa kuin Pavlovin koira odottaa makupalaa. Hahmoa näyttelevä Ron Perlman on omalta osaltaan ollut valmis palaamaan rooliin heti kun ns. isot pyörät lähtevät pyörimään.

  Mutta monta rautaa tulessa pitävä meksikolaisohjaaja Guillermo del Toro on vaihteeksi kielteisellä linjalla. Mm. fantasiaelokuva Pan's Labyrinthin käsikirjoittajana sekä ohjaajana huomiota herättänyt ja nyt Peter Jacksonin kanssa Hobitti-trilogiaa tekevä del Toro on kertonut Collider.com:in haastattelussa tuoreen tilanteen Hellboy 3:n osalta. Hän on jatkon suhteen epäilevällä kannalla.

  - Tuskin sitä tulee, koska niin moni asia pitäisi saada natsaamaan kohdalleen. Tuottaja Larry Gordon, Universal, oikeudet, Ron Perlmanin ja minun aikatauluni, Mike Mignolan hyväksyntä; meillä on osa asioista kunnossa, muttei kaikkea. Lisäksi tarvittaisiin n. 150 miljoonaa dollaria, del Toro summaa. Screenrant.com:in mukaan Mike Mignola on myös ollut jonkin verran huolissaan siitä, mihin suuntaan hänen luomuksensa del Toron käsissä kehittyisi trilogian päätöksessä.

  Paholaismaisen näköisen mutta hyväsydämisen nyrkkisankarin seikkailut eivät siis taida jatkua valkokankaalla vuosiin. Tämä tarkoittaisi sitä, että huhtikuussa 63 vuotta täyttänyt Perlman tuskin on se setä, joka heiluu tynkäsarvisena toimintasankarina seuraavassa Hellboy-elokuvassa. Jos jatkoa Hellboy-leffoille tulee, kyse saattaa tällöin olla sarjan reboottauksesta.


  Kuva: Universal


  0 0

  Näyttelijä Cory Monteith, joka tunnetaan musikaaliperinnettä kunnioittaneesta nuortensarja Gleestä, on kuollut. Hän oli kuollessaan vasta 31-vuotias, kertoo Variety. Menehtynyt Monteith löydettiin lauantaina hotellihuoneestaan henkilökunnan havaittua, ettei hän ollut palauttanut huoneensa avainta.

  20th Century Foxin Glee-sarjassa Monteith nähtiin koulun kuoroon liittyvänä jalkapalloilijalupauksena. Suomessa sarjaa ovat lähettäneet Sub ja MTV3. Tämä Finn Hudsonin rooli olikin näyttelijän merkittävimpiä. Sarjassa Monteithin tyttöystävää näytellyt kultakurkku Lea Michele oli mm. BBC:n mukaan myös todellisuudessa hänen mielitiettynsä.

  Kanadalaissyntyinen Monteith kuvasi itseään paljolti Finnin kaltaiseksi tyypiksi: pitkäksi ja vähän kömpelöksi. Hän oli roolihahmoaan kuitenkin paljon vanhempi. EW:n tietojen mukaan sarjaa uudistetaan parhaillan sen viidennelle ja kuudennelle kaudelle, sillä liki kaikki Gleen alkuperäiset hahmot ovat sanoneet vanhalle opinahjolleen ja sitä myötä Glee-kuorolle hyvästit.

  Monteithin kuolinsyyksi ei epäillä rikosta. Hän oli juhlinut ystäviensä kanssa kuolemaansa edeltäneenä iltana ja palannut hotelliin yksin. Vaikka varmaa tietoa näyttelijän kuolinsyystä ei vielä ole, tiedossa on kuitenkin, että hän puhui aiemmin päihdeongelmistaan ja muistutti sarjan faneja olemaan ottamatta mallia hänestä päihteiden käytössä. Monteith sai laajalti kiitosta avoimuudestaan ja tukea kirjautuessaan vieroitukseen aiemmin tänä vuonna.

  Video: Matthew Morrisonin esittämä opettaja Will Schuester ja Cory Monteithin Finn esittävät N'Sync- ja Backstreet Boys -potpurin.

  Kuva: FOX  0 0

  X-Men: Days of Future Past saanee ensi-iltansa vasta ensi vuonna, mutta odotetun leffan tiimoilta tihkuu jo tietoa hyvää vauhtia. Toisin kuin aiemmin uumoilimme, Game of Thrones -sarjasta tuttu näyttelijä Peter Dinklage ei esitäkään tulevassa X-Men-elokuvien jatko-osassa mutanttia nimeltä Puck. Pian käynnistyvän Comic-Con-sarjakuvatapahtuman alkua odotellessa on virallisesti vahvistettu, että Dinklagen hahmo on Bolivar Trask, paha robottisuunnittelija. Tiedon välitti alkujaan Vulture.

  Tämän lisäksi on paljastettu hiukan elokuvan juonta. Totaalisesti juonipaljastuksilta itseään varjelevien onkin parempi vetää huppu silmille tässä kohden. Days of Future Pastin keskeisiin hahmoihin kuuluu Kitty Pryde (Ellen Page), joka lähettää Wolverinen kyvyillään menneisyyteen, aikaan, jossa aiemmista sarjan elokuvista tutut mutantit Magnetosta Xavieriin ovat edelleen nuoria. Näin ikisuosikki Hugh Jackman voi kenenkään pahemmin kummastelematta ahmailla James McAvoyn ja kumppanien rinnalla ikäisensä näköisenä.

  Days of Future Pastissa näyttelee sekä aiemman X-Men-trilogian (2000 - 2006) tähtiä Patrick Stewartista Halle Berryyn että sarjan rebootaukseksi tulkitun X-Men: First Class -elokuvan puitteissa samoja hahmoja mutta nuorempina tulkinneita näyttelijöitä. Elokuvan ohjaa myös aiemman X-Men-trilogian kahdesta ensimmäisestä osasta vastannut Bryan Singer. Leffan käsikirjoituksen ovat adaptoineet Simon Kinberg, Matthew Vaughn ja Jane Goldman samannimisen sarjakuvan pohjalta


  Kuva: SF Film

  0 0

  Ohjaaja David Fincher oli aikeissa ohjata Disneylle uusintaversion elokuvasta Sukelluslaivalla maapallon ympäri, mutta projekti on nyt kaatunut omaan mahdottomuuteensa. Elokuvillaan Seitsemän ja Fight Club maailmanmaineeseen noussut Fincher on The Wrapin mukaan keskittynyt kalliiden vesileikkien sijaan leffaansa Gone Girl. Gillian Flynnin menestyksekkään kirjan pohjalta luotava Gone Girl muistuttaa mm. vahvan naispääosansa puolesta Fincherin tekemää amerikkalaisleffaa ruotsalaisen Stieg Larssonin kirjasta Miehet jotka vihaavat naisia.

  Muuttuneiden aikataulujen ja projektien takia Fincherillä pitää kiirettä. Hänen on odotettu ohjaavan myös Larssonin Millenium-trilogian kahteen viimeiseen osaan perustuvat elokuvat, mutta Collider.com:in mukaan pahalta näyttää. Aikatauluongelmia on lisäksi seuraavaan Bond-elokuvaansa ja muihin projekteihinsa valmistautuvalla Daniel Craigilla, jonka piti jatkaa toimittaja Mikael Blomkvistin roolissa vielä Miehet jotka vihaavat naisia -filmatisoinnin jälkeen.

  On jopa väläytelty, että Craigin roolihahmo kirjoitettaisiin ulos jatko-osasta. Näin ollen Larssonin kirjojen amerikkalaisesta elokuvaversiosta tulisi huomattavasti erilainen kuin Niels Arden Oplevin ja Daniel Alfredsonin ohjaamasta ruotsalaisesta leffatrilogiasta - Blomkvist on alkujaan kuitenkin tarinan miespäähenkilö. Tällä hetkellä Seitsemän-elokuvan käsikirjoituksesta vastannut Andrew Kevin Walker kirjoittaa jatko-osan, The Girl Who Played with Firen käsikirjoitusta uusiksi, mutta tuotannosta vastaava Sony harkitsee leffan valmistumisaikataulun muuttamista myöhemmäksi, vuoteen 2015.


  Kuva: BVI Finland


  0 0


  Messeviä uutisia heille, jotka ovat aina unelmoineet Batmanin ja Teräsmiehen yhteisseikkailusta. San Diegon Comic-Con-festareilla paljastettiin viikonloppuna, että eräs Hollywoodin suurstudio suunnittelee vihdoin tosissaan näiden legendaaristen hahmojen yhteistä elokuvaa. Varietyn mukaan Warner Bros. aikoo tuottaa parhaillaan teattereissa pyörivälle Man of Steelille jatko-osan, jossa Teriksen rinnalla esiintyy Lepakkomies.

  Vaikka suurten tuotantoyhtiöiden megaspektaakkelit ovat viime vuosina olleet hyvin usein juuri sarjakuvafilmatisointeja, nyt julkistettu elokuvaprojekti on ajatuksena sitä tasoa, ettei se kuulosta ummehtuneelta vielä tässä vaiheessa. Näin ollen voisi Warnerin olettaa käärivän supersankariseikkailustaan hyvän tukun kahisevaa, jahka leffa valmistuu vuodeksi 2015. Lupaava tämä tuleva elokuva on myös muulta kannalta: sen käsikirjoitusta työstää Man of Steelin ohjannut Zack Snyder yhdessä sarjakuvamies David S. Goyerin kanssa. Goyer on lisäksi mies Christopher Nolanin Batman-trilogian tarinoiden takana.

  Superman & Batman -yhteisleffan varsinainen nimi on vielä mysteeri, kuten on sen toinen miespäähenkilön esittäjäkin. Henry Cavill jatkaa punaviittaisena sankarina, mutta kuten aiemmin on kerrottu, Nolanin Lepakkomies-elokuvista tuttu Christian Bale ei ole luvannut kähistä Batmanin/ Bruce Waynen rooliasuissa enää uudessa elokuvassa. Muidenkaan Nolanin trilogiassa olleiden mielenkiintoisten näyttelijöiden osallistumisesta uuteen spektaakkeliin ei ole vielä hiiskuttu sanaakaan.


  Kuva: Warner Bros./ Z.E


  0 0


  Dinosaurukset ovat ns. liikkeellä jälleen, sillä Deadline.com kertoo yli 80-vuotiaan näyttelijä-ohjaaja Clint Eastwoodin seuraavaksi ohjaavan Kauriinmetsästäjästäkin tuttua Christopher Walkenia (70 v.). Viime vuosina The Expendables-rainojen parissa puurtanut Sylvester Stallone (67 v.) on osoittanut, ettei hänelläkään ole edelleen aikomusta jäädä kasvamaan jäkälää. Saman lähteen mukaan Stallone tähyilee nyt takaisin huippukautensa teemojen pariin.

  Stallonea kiinnostaa MGM-studion suunnittelema jatko-osa Rocky-elokuville. Suomessa mm. Langalla-sarjassa nähty Michael B. Jordan sopisi studion päättäjien mielestä nyrkkeilykehien sankari Rockyn pojanpojaksi. Stallonelle tässä seitsemännessä Rocky-rainassa olisi paikka pojanpojan valmentajana. Leffan käsikirjoitusta hahmottelee mm. Michael B. Jordanin tuoreimman elokuvan, palkitun Fruitvale Stationin, käsikirjoittaja-ohjaaja Ryan Coogler.

  Legendaarinen Clint Eastwood puolestaan osoittaa yhä monipuolisuuttaan, sillä hänen ja Christopher Walkenin tuo yhteen Broadway-musikaalin elokuvasovitus. The Four Seasons -yhtyeen musiikkia Mamma Mia!- ja Rock of Ages -musikaalien tyyppisesti hyödyntävä Broadway-show Jersey Boys on ollut sellainen hitti, ettei sen elokuvamenestyksenkään uskota olevan utopiaa.

  Maneereillaan monen imitaattorin lavanumeroksi päätynyt Walken näyttelee Jersey Boysin elokuvaversiossa nuorten laulajien tukijaa, rikollispäällikkö "Gyp" DeCarloa. Mamma Mia!:sta poiketen Jersey Boys on dokumentaarinen teos. Oikea DeCarlo on jo haudattu, mutta tarinan elossa oleviin sivuhenkilöihin lukeutuu mm. Joe Pesci (Mafiaveljet, Tappava ase 2, 3 ja 4). Kuka Pesciä esittää tässä elokuvassa, sitä ei ole vielä kerrottu. Eastwoodin rakkaus musiikkiin on ponnahdellut esiin pitkin hänen uraansa - hän on aiemmin ohjannut mm. jazz-muusikko Charlie Parkerin elämänkertaelokuva Birdin.

  Kuva: Army.mil, David Shankbone, Nicolas Genin


  0 0

  Michael J. Fox, joskus ikinuorekkaaksikin tituleerattu näyttelijä, vetäytyi 1990-luvun puolivälissä näkyvimmistä elokuva- ja tv-rooleista. Syy vetäytymiselle oli miehen saama diagnoosi: hänellä oli todettu Parkinsonin tauti. Hitaasti etenevän sairauden taudinkuvaan kuuluu, että sen kantaja saa liikehäiriöitä, vapisee, hidastuu ja saa vähitellen myös muita vähemmän mairittelevia oireita.

  Tälläkään hetkellä kyseiseen sairauteen ei ole parannuskeinoa, mutta Michael J. Fox porskuttaa jälleen. Paluu tulevaisuuteen -trilogian nuorta sankaria esittänyt näyttelijä on palannut tv-töiden pariin ja peräti omilla kasvoillaan. Michael J. Fox kuvaa parhaillaan 22-osaista komediallista sarjaa NBC-yhtiölle. Sarja kantaa paljon puhuvaa nimeä The Michael J. Fox Show.

  Vaikka näyttelijän terveydentila vaihtelee suuresti, The Hollywood Reporterille antamassaan haastattelussa hän toteaa nyt menevän paremmin:

  - Olemme nyt kuvanneet kuusi episodia. Tiesin että vuoden aikana tapahtuu joko niin, että heikkenen tai sitten lihakseni alkavat uudistua - ja ne ovat alkaneet.

  Koska sarja kantaa J. Foxin nimeä ja Parkinson on osa hänen elämäänsä, show'ssa revitään hupia myös taudin tuomista jokapäiväisistä ongelmista ja sattumuksista muun ohella. Oletettavasti näin tehdään kuitenkin hyvän maun rajoissa.

  The Michael J. Fox on vielä sen verran tuore tapaus, ettei sen esittämisestä Suomen kanavilla ole tietoa. Näyttelijän tuoreimpia rooleja on kuitenkin ollut esiintyä myös Emmy- ja Golden Globe -kilpailuissa menestyneessä lakidraamasarjassa The Good Wife. Viimeksi hänen näyttelemänsä omalaatuinen lakimies Louis Canning nähtiin sarjan neljännellä kaudella, jonka meillä on esittänyt Nelonen tänä keväänä.


  Kuva: Nelonen


  0 0


  Showtimen Homeland-sarja, jota MTV3 on esittänyt nimellä Isänmaan puolesta, saattaa kokea suuriakin muutoksia. Amerikkalaisyhtiön viihdepuolen johtaja David Nevins on ilmaissut Deadline.com:in haastattelussa, että sarjan hahmojen tulevaisuus on myllerryksessä. Vaikka tämä sotilaiden kotiinpaluusta ja terroristiuhasta kertova sarja on menestynyt mm. Golden Globe -kilpailussa, eivät edes sen palkitut pääosanäyttelijät Claire Danes (William Shakespearen Romeo ja Julia, Temple Grandin) ja Damian Lewis (Taistelutoverit, Ystävät ja krokotiilit) ole ns. pysyvää kalustoa.

  Nevins, jonka omasta työhistoriasta löytyy mm. ruumiinkielen ekspertti tohtori Lightmanin tutkimuksia seurannut sarja Paljastavat valheet, kiusaa Isänmaan puolesta -sarjan ystäviä toden teolla:

  - Ajattelenko, että sarja voisi jatkua vielä Carrie Mathisonin ja Nicholas Brodyn jälkeen? Totta kai.

  Nevins toppuuttelee kuitenkin heti, että Danesin ja Lewisin näyttelemä traumakimppu, agentti ja vankeudesta palannut sotilas, ei ole vielä sarjan valmisteilla olevalla kolmannella kaudella poissa kuvioista. Kuten tuoreehko teaser vihjaa, jatkossa ailahteleva Brody on yhä pakomatkalla ja CIA:n päämajaa ravisuttanut terrori-isku työstää kaikkia sen yhä elossa olevia agentteja.

  Mutta kukaan hahmoista ei ole lopulta turvassa. Sarjan kirjoittajat Alex Gansa ja Howard Gordon ovat jo aiemmin todenneet EW:lle, että esimerkiksi Brodyn perhe voitaisiin jotenkin heivata tarinasta ulos. He pyrkivät sanojensa mukaan jatkossa pois laajoista asetelmista kohti vakoilukirjallisuuden taituri John le Carrén malleja.

  Isänmaan puolesta, joka perustuu alkujaan israelilaiseen fiktiosarjaan Hatufim (es. YLE Teemalla nimellä Sodan vangit), palaa Yhdysvalloissa ruutuihin syyskuussa. Suomeen sarjan kolmas kausi rantautunee mahdollisesti vasta vuoden 2014 puolella tai sen jälkeen, sillä MTV3 ei ole tiedottanut Mathisonin ja Brodyn näkymisestä vielä syksyn ohjelmistossa.


  Kuva: MTV3


  0 0

  Yksi Iso-Britannian ikoneista, BBC:n tuottama Doctor Who, on saanut uuden pääosanesittäjän. Merkillisen ja maineikkaan Tohtorin rooliin astuu yhtiön sunnuntaisen ilmoituksen mukaan viisikymppinen Peter Capaldi. Capaldi on järjestyksessä 12. Tohtori ja näyttelijä David Tennantin jälkeen seuraava skotlantilainen, jolle kyseinen mantteli siirtyy.

  Sitten tv-sarjan uudistuksen vuonna 2005 sen nimiroolia on esittänyt Capaldia nuorempi näyttelijä, joten tälläkin erää roolin arveltiin lankeavan nuoremmalle, kuten Bond-raina Skyfallissa näytelleelle Rory Kinnearille, Prometheuksessa mukana olleelle Idris Elballe tai vaihteeksi naiselle. Capaldia edeltävällä Tohtorilla, Matt Smithillä, ikää on vähän päälle 30 vuotta. Capaldi, jonka tunnetuimpiin rooleihin kuuluu palkitun In the Loop - silmukka kiristyy -poliittisen farssin (ja tv-sarja Politiikan nappulan) pahasuinen Malcolm Tucker, on samaa ikäluokkaa kuin oli ensimmäinen Tohtorin näyttelijä William Hartnell.

  Tieteissarja Doctor Who on lajissaan harvinaisuus: se on noteerattu jopa Guinnessin ennätyskirjassa. Ennätys paukahti hurjin luvuin, jotka sarja on saavuttanut jatkumalla nyt jo 50. vuotta sekä tv-sarjana että elokuvina mutta myös radiokuunnelmina. Jatkumisen mahdollistavat sekä valtava suosio - Doctor Whota esitetään yli 40 maassa sadoille miljoonille katsojille - että avaruudesta saapuneen Tohtorin kyky selvitä hengenvaarallisista tilanteista regeneroimalla itsensä yhä uudelleen. Tuolloin Tohtorin näyttelijä vaihtuu, mutta sarjan muut peruselementit puhelinkopilta näyttävästä avaruusaluksesta alkaen pysyvät samoina.

  BBC on jo aiemmin ilmoittanut, että Doctor Whon 50. vuotta juhlistava erikoisjakso lähetetään tuoreeltaan yhtä aikaa 200 maassa lauantaina 23.11.2013. Suomessa kyseinen episodi nähdään YLE TV2:lla, elleivät dalekit tuhoa Maata ennen sitä.


  Kuva: BBC


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 57 | newer